Световен ден на рециклирането

Глобалният ден на рециклирането се отбелязва всяка година на 18 март с цел да се разпространи информираността за бързите темпове, с които се изчерпват нашите природни ресурси, и необходимостта от рециклиране, за да го забави. Денят популяризира концепцията и практиката за рециклиране и насърчава ограниченото използване на природни ресурси за спасяване на планетата, а темата, традиционно, е “Герои на рециклирането”.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен. През тази година ще отбележим деня като част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, като ще насърчим децата с важни теми и въпроси свързани с разделното събиране, рециклирането и опазването на природата. Освен в училищата кампанията ще обедини десетки градове в страната, в които ще се проведат инициативи посветени намаляването на отпадъците и рециклирането.

Избрахме да участваме в предизвикателство за разделно събиране на пластмасови бутилки до 3л.

Ангажирайки децата и вас родителите да се събират и носят в училището чисти и смачкани бутилки. За да отчетем събраното количество към нас, ще бъде необходима кантарна бележка, за върнатото количество на пункт за рециклиране!

От инициативата според кантарната бележка успяхме да съберем 19 килограма бутилки до 3 литра

Училището събрало и отчело най-голямо количество се бори за титлата Герой на рециклирането и участва за голямата награда Шишеяд!