29 април – Европейски ден на солидарност между поколенията

Фондация Лале започва традиционната пролетна кампания за отбелязване на Европейския ден на солидарност между поколенията. Организираме тази инициатива от 2009 година, когато денят 29 април беше посветен на връзката между хора от различни поколения.

Ние откриваме и научаваме света през нашите родители, баби и дядовци, учители, треньори и преподаватели, приятели и колеги в професията. Наученото предаваме на своите деца, внуци, ученици и приятели. Солидарността между поколенията има много различни форми, но смисълът е един – да живеем добре заедно, като споделяме с другите, това което знаем и можем, и да разчитаме на тях за нещата, които още не знаем и не можем.

Целта и тази пролет е да насърчим свързаност на хора от всички възрасти и привлечем вниманието на обществото към приемствеността, разбирането, зачитането и солидарността.

Включете се и вие! Не е нужно да събирате хора на едно място – добър призив за обаждане, поздрав, картичка, пролетни цветя, боядисани яйца или песен ще подсети много хора от 3 до 103 години да се свържат с хора от семейството, приятели, колеги, партньори, ученици, учители.