ХIX Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

ХIX Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се провежда във Велико Търново.

Ученически отбори от всички 28 области на страната ще премерят сили по време на ХIX Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, а отборът на СУ „Христо Смирненски“, гр. Гулянци представя област Плевен. Надпреварата се провежда на 27 и 28 юни 2023 г. в гр. Велико Търново.

Областните тимове в състав от 4 деца ще се състезават в теоретически познания и практически умения в 4 учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”, „Пожарна безопасност” и „Първа долекарска помощ”.

Днес от 9,30 часа ще бъде даден официален старт на състезанието с тържество откриване на надпреварата пред паметник „Асеневци”. Организатор на събитието е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в партньорство с Министерство на образованието и науката, Община Велико Търново, Български червен кръст, Национален дворец на децата и Съюз на пивоварите в България. Целта на състезанията е да популяризира дейностите, свързани с опазването на живота и здравето на хората, да възпита отношение от ранна възраст към правилата за безопасно поведение и да формира знания и умения у подрастващите.

Да пожелаем успех на отбора на СУ „Христо Смирненски“, гр. Гулянци в състав Даная Тодорова, Николай Цветанов, Гордън Милушев и Габриел Стефанов с ръководител Цветомир Цанков!