Участие на ученици от СУ „Христо Смирненски“, гр. Гулянци в XI Национално състезание по Първа помощ на Българския младежки Червен кръст

XI Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст се проведе от 06.07.2024 до 08.07.2024 в Националния учебно-логистичен център на БЧК в село Лозен.

Над 200 доброволци от цялата страна и 20 екипа с участници на възраст между 15 г. и 19 години минаваха през 20 пункта и демонстрираха своите знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, реакция при бедствия, първа психологична помощ и психосоциална подкрепа, реакции при различни ситуации и възможностите за работа в екип и знания за Международно движение на Червения кръст и Червения полумесец в XI Национално състезание по първа помощ на Българския младежки Червен кръст. То се проведе на 7 юли 2024 г. (неделя) в Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен, а официалното откриване беше от 9:30 ч. в присъствието на представители на ръководството на БЧК и БМЧК, както и на партньорски организации и институции.

Главни съдии на събитието бяха д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“ и д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Националното състезание по първа помощ на Българския месец от 2001 г. насам и има за цел да покаже нивото на подготовка за реакция при бедствия и кризи на Младежките аварийни екипи, както и да популяризира дейностите на Българския младежки Червен кръст сред обществото.

Всички участници получиха грамоти за своето участие!

Благодарим на Марая Мартинова, Рая Сашева, Илиян Илиев и Иван Радев, и на техния ръководител д-р Илона Петкова за достойното представяне и им желаем много успехи в Българския младежки Червен кръст!