Посещение от посланика на Нидерландия

Днес наш гост бе Негово Превъзходителство посланика на кралство Нидерландия Симон ван дер Бург, по покана отправена от нашето училище в online среща на център Амалипе, Деян Колев, Йонка Данова и негово превъзходителство в началото на тази година по случай Василица.

На видео срещата ще припомня, че възпитаници на училището отправиха музикални и танцови поздрави, като в края на срещата отправиха и желанието си да се видим на живо. Преди около месец получихме отговор на отправеното желание, че срещата ще се състои и ще дойде на визита в нашето училище на днешната дата.

Посланика беше посрещнат с хляб и сол по стара традиция, а след това срещата продължи в мултимедийната зала, където успя да види и чуе на живо даровитите ни деца.

Духовият оркестър под ръководството на Борислав Калинов, го поздрави с химна на училището ни

а Летисия Трифонова изпълни две народни песни.

Програмата продължи със танцов състав „Дунавски ритми“ под ръководството на Симеон Тодоров.

Последва представяне на училището ни от наши възпитаници

и г-жа Емилия Петрушева директор на нашето училище, тя не пропусна да благодари на РУО Плевен, Г-жа Йонка Данова и местната власт за съвместната работа, за създаването на едно по – добро място за нашите деца и справянето с проблемите за задържане на ученици.

Регионалният кординатор на център „Амалипе“, г-жа Йонка Данова приветства посланика и представи съвместната работа с нашето училище.

Бяха поднесени подаръци от СУ „Христо Смирненски“, които включваха картини изработени от Фани Филипова и Симона Цветанова.

Подаръци поднесоха и г-н Владимир Дюлгеров заместник кмет на община Гулянци.

Получихме и подарък от негово превъзходителство посланика, шоколади във формата на лалета, и букет лалета, като символ на кралство Нидерландия.

След края на срещата показахме и час от трнировките на клуб „Млад огнеборец“ с ръководител Елеонора Стефанова,

а след това и разведен на кратка обиколка в сградата на училището.