Младите огнеборци от СУ „Христо Смирненски“ Гулянци постигнаха победа в общинското състезание по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец”

На 28 април на Спортния комплекс в Гулянци се проведе традиционното общинско състезание по пожаро-приложен спорт „Млад огнеборец”, в което участваха училищните отряди на СУ „Хр. Смирненски” гр. Гулянци, СУ „Асен Златаров” с. Гиген, ОУ „Хр. Ботев” с. Милковица и ОУ „Хр. Ботев” с. Брест. Организатор на мероприятието е РС ПБЗН гр. Гулянци. Младите огнеборци се състезаваха в две дисциплини – „Щафетно бягане с препятствия” и „Бойно разгръщане на състезателна пътека”.

Най-добре в дисциплините се представиха момичетата и момчетата от отряда на СУ „Христо Смирненски” гр. Гулянци и те се класираха на първо място. На второ място остана отбора на Милковица, трети се класираха Гиген и четвърти – Брест. Началникът на РС ПБЗН гр. Гулянци – Валери Предов награди отрядите с грамоти, топки и купа за първенците и обяви, че тази година Гулянци ще е домакин и на областния етап от надпреварата „Млад огнеборец“, на 10 май.