Всички букви зная мога да чета – имам си прозорче светло към света

Пролетта носи най-красивите празници. За първокласниците всяка пролет има и един специален, пръв и единствен – Празникът на буквите. Това вълнуващо Тържество се помни цял живот, защото децата осъзнават, че са направили най-трудната стъпка в живота – научили са да четат и пишат буквите от българската азбука.
Днес 19.04.2024 г. в мултимедийната зала на СУ „Христо Смирненски“, гр. Гулянци на мило тържество първокласниците от нашето училище, с класни ръководители г-жа Елеонора Стефановаи г-жа Моника Пачева гордо заявиха:
„Ние вече сме грамотни!“

Г-жа Емилия Петрушева, директор на училището поздрави малките ученици за успешното изучаване на азбуката, пожела им много да са здрави, да пишат и да четат упорито и им поднесе грамоти по повод празника. Всички първокласници получиха подарък – книжки и флумастери.

„Любознателност и трудолюбие Ви желая, мили деца! Насладете се на едно прекрасно лято с много игри!“ им пожела г – жа Антоанела Иванова – зам.директор по учебната част

На тържеството, посветено на раздялата с буквара и посрещането на читанката, присъстваха родители, приятели и гости. Малчуганите с много настроение, желание и емоции демонстрираха пред присъстващите наученото за буквите и уменията си за рецитиране, драматизация, пеене и танцуване. Празникът бе озарен от весело настроение, приятни изненади и незабравими моменти! Всяко изпълнение бе посрещнато с аплодисменти и щастливи усмивки от всички – учители, родители и гости на тържеството.

“Празникът на грамотността” заслужено завърши с тематична торта, с пожелание за повече моменти на гордост за всички.